Skip to main content

3PL

Tredjepartslogistik (3PL)

3PL – lager, logistik och transport

BLL är den snabba, smidiga och enkla TPL-partnern.

Vår styrka är att vi är flexibla, serviceinriktade och lösningsorienterade. Vi letar ständigt efter nya lösningar inom TPL som är smartare, kostnadseffektivare och långsiktiga. Vårt mål är att vara den trygga, flexibla och flitiga partnern på företagsresan och som skapar förutsättningar för tillväxt. Optimera din verksamhet genom att outsourca dina lager- och logistikbehov till oss!

Geografiska förutsättningar för 3PL – lager, logistik och transport.

BLL är den serviceinriktade och moderna partnern inom tredjepartslogistik. Vi frigör tid så att du som kund kan fokusera på rätt saker. Med placering i Båstad, Värnamo, Vaggeryd och Ljungby finns vi mitt i Sverige logistiknav. Vår fördelaktiga geografi ger närhet till såväl vägtransport, tåg, sjö och flyg. Båda för nationella och internationella sändningar. Med våra placeringar mellan Göteborg, Stockholm och Malmö når vi som partner inom 3PL – lager, logistik och transport – fler än 7 miljoner invånare, inom en radie av 400 km.

Vad står 3PL för?

3PL, eller TPL, är en förkortning av tredjepartslogistik. Eller som det heter på engelska, Third Party Logistics.

IMG_0060

Vad är 3PL?

Tredjepartslogistik, innebär att vi på BLL tar hand om hela eller delar av ditt företags logistiska funktioner. Funktioner inom logistik är allt från distribution, lagerhållning och montering av produkter – till hantering av kundbeställningar, förpackning av produkter, transport och leverans till kund. Men även tullhantering, kundservice och hantering av reklamationer och returer. Enkelt förklarat är tredjepartslogistik allt inom lager, logistik och transport.

Fördelar med tredjepartslogistik

Fördelarna med tredjepartlogistik är många. Här listar vi några av fördelarna:

  • 3PL kan skräddarsys och är skalbart. Det innebär att det passar alla företag – oavsett bransch, storlek, tillväxttakt eller om du behöver minska din verksamhet.
  • Flödet från kundbeställning till leverans, och allt innan och efter det, är effektivare och avlastar ditt företags kärnverksamhet. Det är en helhetslösning för lager, logistik och transport.
  • 3PL har positiv påverkan på kostnader, service till kunder och stärker även din konkurrenskraft.
  • Vi som 3PL-partner har kompetens, nätverk och resurser för att finna bästa möjliga lösning för dig och ditt företag. Det kräver således inte att du eller dina medarbetare ska ha kunskap om eller erfarenhet från 3PL.
  • 3PL frigör din tid, så att du kan fokusera på det som skapar värde.

Vad är skillnaden på 3pl och 4pl?

I korthet kan man säga att medan tredjepartslogistik är mer fokuserat på specifika logistikuppgifter, agerar fjärdepartslogistik på en mer övergripande nivå och tar på sig ansvaret för att utforma och optimera hela leveranskedjan. Läs mer om skillnaden mellan 3PL och 4PL

Vad är skillnaden mellan 3PL och logistiklösningar?

Logistik innebär planering, utförande och styrning av flöden i ett företag. Logistik handlar således om inleverans av varor och hantering av dessa, innan de skickas till kunden. Tredjepartslogistik, innebär att vi på BLL tar hand om delar eller hela kedjan. Vi tar emot leveransen av produkter och eventuella produktdelar, för att sedan lagerhålla och montera dessa – för att sedan plocka och packa produkter i särskilt anpassat emballage, innan det skickas till kund vars beställning vi mottagit i vårt system (som är integrerat med ditt). Därefter sköter vi hantering av reklamationer och returer, sköter kundservicen och fyller på med emballage. tredjepartslogistik är helt enkelt en skräddarsydd helhetslösning för ditt företag, idag och imorgon.

Riskerar jag inte att tappa kontrollen med 3PL?

Nej. Tack vare att vi integrerar ditt företags affärssystem och eventuell plattform för e-handel, med vårt system – kan du följa allt i realtid och få en överblick. Genom TPL-systemet kan du få underlag gällande lager, logistik och transport. Det kan du använda vid planering av framtida insatser, exempelvis kampanjer. Vi på BLL uppdaterar dig regelbundet för att ge din en lägesuppdatering och hur vi kan förbättra våra tjänster inom tredjepartslogistik. Eller om något oväntat skulle ske. Tredjepartslogistik möjliggör för dig att få jobbet gjort, under tiden som du gör något annat!

5 star rating

Väldigt effektivt

De hjälper oss med allt från fraktfrågor till packning på ett väldigt effektivt sätt och de är framför allt mycket trevliga!

5 star rating

BLL är en viktig pusselbit i företaget!

BLL tar hand om mitt lager och packar mina orders. Detta frigör tid för mig att fokusera på kunder och försäljning och är en viktig pusselbit för att alla bitar ska fungera.

5 star rating

BLL har alltid koll!

BLL var vår logistikpartner redan när vi var ett litet bolag och när vi sedan växte både nationellt och internationellt. De har sett till att vi kunnat hålla det vi lovat kunderna.

5 star rating

Vi kan fokusera på våra kunder och försäljning!

BLL tar hand om vårt lager och packar våra orders, möjliggör för oss att fokusera på våra kunder och försäljning

Få offert

Vi frigör din tid

Få en skräddarsydd offert